Dramatisk Skriveværksted


 

 

På det dramatiske skriveværksted arbejder eleverne for at skabe de bedste replikker til den mest stemningsmættede scene i en medrivende teaterprodution!

Én ting er dog at skrive noget ned, men en dramatisk tekst skal også kunne sættes op! Hvordan forvandles tekst til levende dramatik og hvilke virkemidler kan teatret bringe i spil for at gøre historien mere komisk/tragisk/foruroligende/magisk/spændende/vedkommende?

Det er den udfordring, som vi sammen udforsker og forsøger at løse ved hjælp af konkrete og fokuserede skriveøvelser bag tastaturet, dramaturgisk analyse, scenografiske overvejelser og benhårdt teaterarbejde på gulvet! Vi skriver, læser op, fremfører og lytter, afprøver nye idéer på scenen, omskriver og prøver undervejs kræfter med mange forskellige roller; forfatter, dramatiker, scenograf, skuespiller og instruktør.

Vi skaber tekster og scener indenfor alle dramatiske kunstarter - teater, film, animation, hørespil - og arbejder derfor også aktivt med de forskellige udtryksformers virkemidler og formsprog.

 

Til læreren:

En tur på Komediehuset er en oplagt mulighed for at introducere teatret som en del af danskfaget og opfylder flere af danskundervisningens "Fælles Mål".

På Eventyrskolen vil instruktøren præsentere eleverne for en række begreber og fagtermer, som sidenhen kan bruges i undervisningen.