Maskeworkshop / Commedia dell’Arte


Maskeworskhop 

Neutral maske: (2 timer)

Vi træner den kreative fysiske disciplin i neutralitet, for at skabe det magiske øjeblik, der opstår lige inden den udtryksfulde handling.
Den Neutrale Maske har ikke noget dramatisk udtryk, og giver derfor skuespilleren mulighed for at udforske en tilstand af ren tilstedeværelse, for at udvikle udtrykkene for opdagelse, rolig, åbenhed for omgivelserne og selvbevidsthed.

Så snart skuespilleren har opdaget dette ”rum”, bliver han/hun som ”..et uskrevet hvidt papir, klar til at blive skrevet på til fremtidige dramaer ” – Jacques Lecoq
Vi vil lege med bevægelsesteknikkerne, der er grundlaget for at arbejde med enhver slags maske, fra Neutral til Commedia dell’Arte masker.

 

Commedia dell’Arte: Re-agere med masken (4 timer eller mere)

Den første del af workshoppen fokuserer på en specifik træningsteknik for bevægelse og kropssprog: Fysisk og energisk træning med det formål at opnå den grundliggende adskillelse af åndedræt og kropsbevægelse.

Samtidig vil vi studere maskers ikonografi: Hvordan hver enkelt Commedia dell’Arte karakter bevæger sig og dens historiske baggrund.
Sidste del af workshoppen bliver at deltagerne udvikler sig gennem improvisation. Først frit, derefter i forhold til et givent tema, relationer til de andre maskerede karakterer.

 

Begge workshops vil forgå på engelsk.

Anna Penati og Marco Zavarise er uddannet ved Akademiet for Dramatisk Kunst i Italien og har specialiseret sig som lærere ved at tage en Master i Teater Pædagogik baseret på Anatolij Vasiliev’s metoder.

 

Kontakt os for yderligere information og booking.